Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Biefstukpuntjes

30 gram

Veldsla

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2720 kJ
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten12.8 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten13.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie Tip) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Salade mengen
3
  • Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten en bak de rode ui 3 - 4 minuten.
  • Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
  • Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de biefstukpuntjes erop.
  • Verkruimel de feta erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!