Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? (Het antwoord is: pompoenpitten bevatten van deze voedselgroep het meeste magnesium - essentieel voor een gezonde bloeddruk en sterke botten en spieren.)

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

½ piece

Avocado

85 g

Giant couscous

½ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

120 g

Steak tips

30 g

Lamb's lettuce

50 g

Feta

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème with oregano

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories650 kcal
Energy (kJ)2720 kJ
Fat58.7 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate12.8 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein13.9 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.
  • Rasp de schil van de limoen (zie Tip) en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.         

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

Bakken
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Salade mengen
3
  • Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten en bak de rode ui 3 - 4 minuten.
  • Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
  • Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de biefstukpuntjes erop.
  • Verkruimel de feta erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!