Dit gerecht is een grote explosie van smaken uit de Japanse keuken. Door de dressing meng je geroosterd sesamzaad, gember en gomasio. Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout. Laat je ons weten of het in de smaak valt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
⅓ stuk(s)
Komkommer
1 cm
Verse gember
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
100 gram
Peultjes
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de parelcouscous toe. • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. • Snijd de komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm
• Rasp de gember. • Maak in een saladekom een dressing van de gember en de zure room met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 3/4 tl gomasio en 1 tl ketjap. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de kipfiletstukjes 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peultjes toe, schep goed om en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de parelcouscous toe aan de saladekom en meng met de komkommer.
• Verdeel de parelcouscoussalade over de borden. • Serveer met de kip en de peultjes. • Bestrooi met 1/4 tl gomasio per persoon.