Dit gerecht is een grote explosie van smaken uit de Japanse keuken. Door de dressing meng je geroosterd sesamzaad, gember en gomasio. Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout. Laat je ons weten of het in de smaak valt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
⅓ unit
Komkommer
1 cm
Verse gember
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gomasio
(Contains Sesame)
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
100 g
Peultjes
½ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de parelcouscous toe. • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. • Snijd de komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm
• Rasp de gember. • Maak in een saladekom een dressing van de gember en de zure room met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 3/4 tl gomasio en 1 tl ketjap. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de kipfiletstukjes 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peultjes toe, schep goed om en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de parelcouscous toe aan de saladekom en meng met de komkommer.
• Verdeel de parelcouscoussalade over de borden. • Serveer met de kip en de peultjes. • Bestrooi met 1/4 tl gomasio per persoon.