.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Limoen
20 gram
Vietnamese saus
(Bevat Gluten, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
75 gram
Wortel
½ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Bosui
1 tl
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus met de sojasaus en sesamolie. Knijp er naar smaak de partjes limoen boven uit en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 6 - 8 minuten gaar.
Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Weeg de wortel af en rasp met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel en de dressing.Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kipfiletreepjes erop.Garneer met de bosui, gomasio en eventuele overige limoenpartjes.