Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing
Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

met wortel en komkommer

.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Limoen

20 g

Vietnamese saus

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

100 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

75 g

Wortel

½ unit

Komkommer

1.5 unit

Bosui

1 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Kippenbouillonblokje

Nutrition Values

Energy (kJ)2632 kJ
Calories629 kcal
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate73 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Casserole
Grater
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus met de sojasaus en sesamolie. Knijp er naar smaak de partjes limoen boven uit en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Parelcouscous koken
2

Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 6 - 8 minuten gaar.

Groenten snijden
3

Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Weeg de wortel af en rasp met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Serveren
4

Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel en de dressing.Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kipfiletreepjes erop.Garneer met de bosui, gomasio en eventuele overige limoenpartjes.