.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Limoen
20 g
Vietnamese saus
(Contains Gluten, Soy)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains Sesame)
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
75 g
Wortel
½ unit
Komkommer
1.5 unit
Bosui
1 teaspoon
Gomasio
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
¼ unit
Kippenbouillonblokje
Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus met de sojasaus en sesamolie. Knijp er naar smaak de partjes limoen boven uit en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 6 - 8 minuten gaar.
Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Weeg de wortel af en rasp met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel en de dressing.Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kipfiletreepjes erop.Garneer met de bosui, gomasio en eventuele overige limoenpartjes.