Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
120 gram
Kippendijreepjes met Oosterse kruiden
10 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Bosui
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 tl
Bruine suiker
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel. Rasp de schil van de limoen, pers de helft van de limoen uit boven een kleine kom en snijd de rest van de limoen in partjes om later mee te garneren. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg per persoon: 20 ml sojasaus, 5 ml sesamolie, 1 tl bruine suiker, 1/2 tl limoenrasp en de knoflook toe aan de kleine kom met limoensap. Breng op smaak met peper.
Verbrokkel 1/4 bouillonblokjes per persoon boven de pan met water. Weeg de parelcouscous af en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel op laag vuur. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten gaar. Hak ondertussen de munt, koriander en het Thaise basilicum fijn.
Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Rasp de wortel met een rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel, bosui, 2/3 van de verse kruiden en de dressing. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de gomasio en overige limoenpartjes en kruiden.