Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm

Parelgerst is een bijzonder ingrediënt. Het is namelijk de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Door deze parelgerst verwerk je Griekse feta gemaakt op het eiland Limnos.

Allergenen :
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Mini-romatomaten

1 takje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Bosui

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)559 kcal
Energie (kJ)2339 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Pan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de groenten
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Haal de tomaten van de tros en snijd de tomaten doormidden. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verwijder de onderste cm van de lenteui en snijd in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

Meng de groenten in een ovenschaal
3

Meng de courgette, tomaten en helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Smelt de roomboter in dezelfde pan met deksel. Voeg de parelgerst en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer halverwege de lenteui erdoor. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Meng de groenten en parelgerst
6

Verbrokkel de feta en roer de helft door de parelgerst. Schep de helft van de groenten, inclusief het bakvocht, erbij. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.

Garneer met amandelen en feta
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop de parelgerst en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.