Hoe zit het nou precies met parelgerst? Parelgerst is de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. De parelgerst eet je met Javaanse sticks; gemaakt van haver, met een milde smaak van saté, stukjes pinda en kokos.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode paprika
1 tl
Paprikapoeder
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Javaanse sticks
(Bevat Eieren, Gluten, Pinda's)
225 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot.
Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot, paprikapoeder, karwijzaad en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode paprika klein. Voeg na 15 minuten de courgette en paprika toe aan de wok of hapjespan en bak mee. Haal na 12 minuten de deksel van de pan.
Smelt, als de parelgerst bijna klaar is, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Javaanse sticks 4 – 5 minuten op middelmatig vuur.
Verdeel de parelgerst en Javaanse sticks over de borden.