Parelgerst met Javaanse sticks en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

De Javaanse sticks zijn gemaakt van haver!

Hoe zit het nou precies met parelgerst? Parelgerst is de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. De parelgerst eet je met Javaanse sticks; gemaakt van haver, met een milde smaak van saté, stukjes pinda en kokos.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode paprika

1 tl

Paprikapoeder

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Javaanse sticks

(Bevat Eieren, Gluten, Pinda's)

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2477 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers0 g
Vezels23 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot.

Voeg de bouillon toe.
2

Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot, paprikapoeder, karwijzaad en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.

Snijd de courgette in blokjes.
3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode paprika klein. Voeg na 15 minuten de courgette en paprika toe aan de wok of hapjespan en bak mee. Haal na 12 minuten de deksel van de pan.

Bak de Javaanse sticks in de pan.
4

Smelt, als de parelgerst bijna klaar is, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Javaanse sticks 4 – 5 minuten op middelmatig vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de parelgerst en Javaanse sticks over de borden.