Parelgerst met Javaanse sticks en groenten
Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

De Javaanse sticks zijn gemaakt van haver!

Hoe zit het nou precies met parelgerst? Parelgerst is de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. De parelgerst eet je met Javaanse sticks; gemaakt van haver, met een milde smaak van saté, stukjes pinda en kokos.

Allergens:
Gluten
Egg
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

½ unit

Courgette

½ unit

Rode paprika

1 teaspoon

Paprikapoeder

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ unit

Javaanse sticks

(Contains Egg, Gluten, Peanuts)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories592 kcal
Energy (kJ)2477 kJ
Fat13 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate98 g
Sugar0 g
Dietary Fiber23 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot.

Voeg de bouillon toe.
2

Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot, paprikapoeder, karwijzaad en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.

Snijd de courgette in blokjes.
3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode paprika klein. Voeg na 15 minuten de courgette en paprika toe aan de wok of hapjespan en bak mee. Haal na 12 minuten de deksel van de pan.

Bak de Javaanse sticks in de pan.
4

Smelt, als de parelgerst bijna klaar is, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Javaanse sticks 4 – 5 minuten op middelmatig vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de parelgerst en Javaanse sticks over de borden.