Parelgerst met merguezworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst met merguezworstjes

Parelgerst met merguezworstjes

Een ode aan de Midden-Oosterse keuken

In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. We combineren het met verse groenten zoals gele paprika.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Mosterd
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Bosui

½ tl

Karwijzaad

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2761 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Bak de merguezworstjes.
2

Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken, verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Snijd de paprika.
3

Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.

Leg de rundermerguez ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur.
5

Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bosui.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.