In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. We combineren het met verse groenten zoals gele paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelgerst
(Contains Gluten)
2 unit
Rundermerguezworstje
(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)
½ unit
Gele paprika
½ unit
Courgette
2 unit
Bosui
½ teaspoon
Karwijzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
225 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken, verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.
Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.
Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.