Parelgerst met merguezworstjes
Parelgerst met merguezworstjes

Parelgerst met merguezworstjes

Een ode aan de Midden-Oosterse keuken

In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. We combineren het met verse groenten zoals gele paprika.

Allergens:
Gluten
Soy
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

2 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

½ unit

Gele paprika

½ unit

Courgette

2 unit

Bosui

½ teaspoon

Karwijzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories660 kcal
Energy (kJ)2761 kJ
Fat24 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate78 g
Sugar0 g
Dietary Fiber17 g
Protein38 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Bak de merguezworstjes.
2

Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken, verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Snijd de paprika.
3

Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.

Leg de rundermerguez ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur.
5

Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bosui.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.