Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Half-om-halfgehakt

1 el

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Spekblokjes

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

60 gram

Cherrytomaten in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4042 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

3

Kook de penne in 8 - 10 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

4

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

5

Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de penne in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

6

Serveer de penne al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op, de schaal kan heet zijn!