.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Ui
5 g
Verse basilicum en oregano
½ unit
Knoflookteen
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
100 g
Half-om-halfgehakt
1 tablespoon
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
25 g
Spekblokjes
½ pack
Tomatenblokjes
90 g
Penne
(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)
60 g
Cherrytomaten in blik
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Rode wijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.
Kook de penne in 8 - 10 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.
Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de penne in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.
Serveer de penne al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op, de schaal kan heet zijn!