Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekent? Deze naam wordt gebruikt omdat pesto traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe twist aan de originele mac & cheese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Groenepestokaasblokjes
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pesto genovese
25 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten inkoken zodat het vocht verdampt.
Tip 1: Vind je de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
Tip 2: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.