Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekent? Deze naam wordt gebruikt omdat pesto traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe twist aan de originele mac & cheese.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Pesto cheese cubes
90 g
Conchiglie
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Green pesto
25 g
Grated Gruyère DOP
(Contains Milk)
5 g
Fresh basil
½ piece
[Persian] cucumber
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten inkoken zodat het vocht verdampt.
Tip 1: Vind je de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
Tip 2: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.