Pasta met ansjovis-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met ansjovis-tomatensaus

Pasta met ansjovis-tomatensaus

met geroosterde aubergine en walnootstukjes

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

10 gram

Walnootstukjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)716 kcal
Energie (kJ)2998 kJ
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels9.2 g
Eiwitten22 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Roosteren en bakken
2

Verspreid de aubergineplakken over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn en goudbruin kleuren.

Rigatoni koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak de walnootstukjes 4 minuten, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Saus maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni met saus over de borden. Leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.