Pasta met chipolataworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Runderchipolataworstje

90 gram

Conchiglie

200 gram

Passata

5.1 gram

Harissa

0.16 zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.6 g
Eiwitten48 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Groente snijden
1

Snijd de paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Worstjes bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 6- 8 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de paprika 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de paprika's ook poffen in de oven. Bak 25 - 35 minuten op 220 graden, en draai halverwege om. Laat ze afkoelen in een kom afgedekt met huishoudfolie, en pel het schilletje voorzichtig van de paprika.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan van de worstjes en fruit 2 minuten in het bakvet. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de conchiglie en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano reggiano.