Pasta met chipolataworstjes
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1.5 piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

⅗ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

2 piece

Beef chipolata sausage

90 g

Conchiglie

200 g

Passata

5.1 g

Harissa

0.16 sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Red wine vinegar

¼ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3546 kJ
Calories848 kcal
Fat32 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate84 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein48 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Groente snijden
1

Snijd de paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Worstjes bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 6- 8 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de paprika 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de paprika's ook poffen in de oven. Bak 25 - 35 minuten op 220 graden, en draai halverwege om. Laat ze afkoelen in een kom afgedekt met huishoudfolie, en pel het schilletje voorzichtig van de paprika.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan van de worstjes en fruit 2 minuten in het bakvet. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de conchiglie en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano reggiano.