Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2859 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.5 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groente roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Saus maken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 2 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.