De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Bell pepper
½ piece
Courgette
½ sachet(s)
Italian seasoning
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
2.5 g
Fresh basil
50 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
90 g
Spaghetti
100 g
Passata
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.
Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 2 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Meng de spaghetti door de paprikasaus.
Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.