Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Trottole tricolore
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
40 gram
Rode pesto
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Serranoham
1 stuk(s)
Vleestomaat
5 gram
Pompoenpitten
5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Ui
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Kook ruim water met zout in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Scheur de ham en mozzarella in stukjes.
Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan het water voor de pasta in een waterkoker.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, rode pesto en tomaat 3 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Meng de rucola en veldsla door de dressing. Voeg de pasta en 1 el kookvocht per persoon toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Schep de pasta bovenop de salade. Bestrooi met de ham en mozzarellastukjes. Garneer met het basilicum en de pompoenpitten.