Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse bieslook

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

180 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Kruidenroomkaas

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme visbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3336 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.6 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Tip: Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg 150 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

Tip: Verdampt de bouillon te snel? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Bieslook snijden
5

Roer de pasta en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog 1 - 2 minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.