Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh chives

½ piece

Leek

1 piece

Onion

180 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

1 piece

Tomato

40 g

Herbed cream cheese

75 g

Hot smoked salmon flakes

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium fish stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories797 kcal
Energy (kJ)3336 kJ
Fat36 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate79 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Tip: Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg 150 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

Tip: Verdampt de bouillon te snel? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Bieslook snijden
5

Roer de pasta en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog 1 - 2 minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.