De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Fresh chives
½ piece
Leek
1 piece
Onion
180 g
Penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
1 piece
Tomato
40 g
Herbed cream cheese
75 g
Hot smoked salmon flakes
150 milliliters
Low sodium fish stock
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Tip: Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg 150 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.
Tip: Verdampt de bouillon te snel? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.
Roer de pasta en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog 1 - 2 minuten. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Verdeel de pasta over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.