Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
100 gram
Mini-romatomaten
5 gram
Verse bladpeterselie
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
9.9 gram
Olijf-kappertjesmix
¼ stuk(s)
Limoen
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
180 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de mini-romatomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn inclusief olijfolie, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, mini-romatomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een limoenpartje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.
Tip: Mini-romatomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.