Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met mini-romatomaten en gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Mini-romatomaten

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

9.9 gram

Olijf-kappertjesmix

¼ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

180 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2985 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.2 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de mini-romatomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn inclusief olijfolie, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, mini-romatomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een limoenpartje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.

Tip: Mini-romatomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.