Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Green beans
1 piece
Egg
100 g
Mini Roma tomatoes
5 g
Fresh flat leaf parsley
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
9.9 g
Olives & capers
¼ piece
Lime
1 can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
180 g
Penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de mini-romatomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn inclusief olijfolie, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, mini-romatomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een limoenpartje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.
Tip: Mini-romatomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.