Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met mini-romatomaten en gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

1 piece

Egg

100 g

Mini Roma tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

9.9 g

Olives & capers

¼ piece

Lime

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

180 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories714 kcal
Energy (kJ)2985 kJ
Fat30 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate76 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de penne samen met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de mini-romatomaten en snijd de verse bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd en 1/2 el limoensap. Voeg de tonijn inclusief olijfolie, de bladpeterselie, rode ui, knoflook, mini-romatomaten, olijven en kappertjes, peper en zout toe. Meng alles door elkaar. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een limoenpartje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.

Tip: Mini-romatomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bètacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.