Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

Pasta-pesto in tonijnsaus met cherrytomaten en mesclun

Wie houdt er niet van groene pesto? Deze pasta is een echte klassieker. Het is een vrolijk gerecht door de verschillende kleuren pasta en gezond door de tonijn. Bovendien is deze pasta lekker snel klaar.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

80 gram

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat Gluten)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3611 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de tricolore conchiglie.

Groenten snijden
2

Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.

Pasta koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af.

Salade maken
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein deel van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op, dit kan spetteren wanneer de pan te heet is). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met mesclun.