Wie houdt er niet van groene pesto? Deze pasta is een echte klassieker. Het is een vrolijk gerecht door de verschillende kleuren pasta en gezond door de tonijn. Bovendien is deze pasta lekker snel klaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
125 g
Rode cherrytomaten
80 g
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
90 g
Conchiglie tricolore
(Contains Gluten)
30 g
Mesclun
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de tricolore conchiglie.
Snipper de ui en halveer de cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.
Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af.
Meng ondertussen de mesclun en een klein deel van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op, dit kan spetteren wanneer de pan te heet is). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta in tonijnsaus met mesclun.