Romige pasta met chorizo en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met chorizo en olijven

Romige pasta met chorizo en olijven

met cherrytomaten, puntpaprika en spinazie

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kunt eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

35 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

15 gram

Groene olijven

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten26.6 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels10 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht en laat in de pan uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan van de chorizo op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten.
Mengen
3
  • Halveer de cherrytomaten en de olijven.
  • Meng de roomkaas, de witte balsamicoazijn en een scheutje kookvocht door de pasta.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met pasta.
  • Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Leg de rode puntpaprika, chorizo, cherrytomaten en de olijven erbovenop.