Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Je bereidt deze pastaschotel met biefstukreepjes, kaneel, oregano en feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Tomaat
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
⅓ tl
Gemalen kaneel
⅓
Tomatenpuree
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Biefstukreepjes
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan voor de penne en kook de penne 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, maar bewaar het kookvocht en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de saus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven. Verhit, als de pastaschotel bijna gaar is, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pastaschotel over de borden. Verdeel de biefstukreepjes over de pasta.