Pastaschotel Griekse stijl met biefstukreepjes
Pastaschotel Griekse stijl met biefstukreepjes

Pastaschotel Griekse stijl met biefstukreepjes

met witte kaas, courgette en paprika

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Je bereidt deze pastaschotel met biefstukreepjes, kaneel, oregano en feta.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

½ piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Dried oregano

⅓ teaspoon

Ground cinnamon

Tomato paste

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

100 g

Steak strips

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3203 kJ
Calories766 kcal
Fat26 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate80.6 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein46.2 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pasta koken
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan voor de penne en kook de penne 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, maar bewaar het kookvocht en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Bakken
3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

 

Pastaschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de saus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven. Verhit, als de pastaschotel bijna gaar is, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Verdeel de biefstukreepjes over de pasta.