Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

Pastaschotel met kip en gegrilde aubergine

met mozzarella en vers basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

45 gram

Volkoren penne

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Kipfilet

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¾ el

Bloem

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2756 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers20 g
Vezels7.5 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de sjalot. Snijd de basilicumblaadjes fijn en bewaar apart.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden toe. Bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel, afgedekt, tot verder gebruik.

Aubergine grillen
4

Verspreid 2 el bloem per persoon met peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de overige aubergineplakken.

Ovenschotel maken
5

Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Meng de penne door de tomatensaus. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, leg de kipfilet erop en verdeel de aubergine erover. Scheur de mozzarella boven de ovenschaal en bak 5 - 8 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pasta, kip en aubergine over de borden. Garneer met het basilicum.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.