Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Half kruimige aardappelen
100 gram
Sperziebonen
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
50 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ el
Ketjap manis
½ el
Olijfolie
¼ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en dep ze droog met keukenpapier. Meng de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met per persoon: 50 ml kokosmelk en 1/2 el ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Snipper de ui. Meng de komkommer, de sperziebonen en de helft van de ui met de dressing. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.
Verdeel de frietjes en hamburgers over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui. Serveer de boontjes-komkommersalade erbij.