Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Half kruimige aardappelen
100 g
Sperziebonen
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
50 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Gekruide runderburger
½ unit
Komkommer
½ unit
Ui
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
½ tablespoon
Ketjap manis
½ tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
to taste
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne frietjes van 1/2 – 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en dep ze droog met keukenpapier. Meng de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met per persoon: 50 ml kokosmelk en 1/2 el ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Snijd de komkommer in blokjes. Snipper de ui. Meng de komkommer, de sperziebonen en de helft van de ui met de dressing. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.
Verdeel de frietjes en hamburgers over de borden. Verdeel de pindasaus en mayonaise over de frietjes en garneer met de gesnipperde ui. Serveer de boontjes-komkommersalade erbij.