topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatje Rendang

Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht. In dit recept combineren we het met frieten en kokosboontjes. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2247 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten44.5 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels14.7 g
Eiwitten26.9 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne ringen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.

Ui bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.

Rendang afmaken
4

Voeg de rendang toe aan de ui. Verlaag het vuur en verwarm de rendang, al roerend, 4 minuten.

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels overheen. Serveer met de sperziebonen.