Penne in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, pecorino en vers basilicum

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

1 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

60 ml

Groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)930 kcal
Energie (kJ)3893 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Aubergine bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne op de rucola. Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.