Penne in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, pecorino en vers basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

60 ml

Groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3955 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Aubergine bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de geraspte kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de borden. Garneer met de overige kaas, de rucola en het overige basilicum.