Penne in aubergineroomsaus met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergineroomsaus met burrata

Penne in aubergineroomsaus met burrata

met walnoten, basilicumcrème en zongedroogde tomaten

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 ml

Basilicumcrème

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3822 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels11.2 g
Eiwitten26.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Aubergine bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de bouillon.
  • Voeg de kookroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de pasta, de aubergine en de basilicumcrème door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rucola en pasta in diepe borden.
  • Verdeel de burrata over de pasta.
  • Garneer met de walnootstukjes en het basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.