Penne in romige pompoensaus met chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in romige pompoensaus met chorizo

Penne in romige pompoensaus met chorizo

met spinazie en salie

Wil jij weten of jouw pompoen rijp is? Klop op de pompoen. Klinkt deze hol? Dan is deze rijp en goed om te eten. Dit trucje kun je trouwens ook toepassen op meloenen!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Flespompoen

50 gram

Spinazie

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Chorizoblokjes

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten93.9 g
waarvan suikers8 g
Vezels11.8 g
Eiwitten35.5 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Pompoen koken
1

Was of schil de flespompoen en snijd in grove stukken. Zet de pompoen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pasta koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Rasp de parmigiano reggiano. 

Chorizo bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizoblokjes in 3 - 4 minuten bruin en krokant. Haal de chorizoblokjes uit de pan en bewaar apart tot serveren. Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten in het bakvet van de chorizoblokjes. Voeg de knoflook en salie toe en bak 1 minuut (zie Tip).

Tip: Salie heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Gebruik dan de helft van de salie en voeg eventueel later meer toe.

Saus maken
5

Voeg de roomkaas en per persoon: 1/2 el roomboter, 1/4 bouillonblokje en 100 ml kookvocht toe aan de pompoen. Pureer met een staafmixer en breng flink op smaak met peper en zout. Schep de pompoenpuree in de koekenpan bij de salie en ui. Voeg de spinazie toe, breng de saus aan de kook en blijf roeren tot de spinazie geslonken is (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water of kookvocht toe als de saus te dik wordt.

Serveren
6

Voeg de penne toe aan de saus en meng goed door. Serveer in een diep bord. Garneer met de chorizoblokjes en parmigiano reggiano.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker? En dat het ook nog eens goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.