Vandaag bereid je een pasta met romige pompoensaus en knapperige spekjes. Dit gerecht zal gegarandeerd in de smaak vallen op een koude winteravond!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Flespompoen
50 gram
Spinazie
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spekreepjes
10 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse salie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de flespompoen en snijd in grove stukken. Zet de pompoen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng water aan de kook in een ruime pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten bruin en krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart tot serveren. Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten in het bakvet van de spekreepjes. Voeg de knoflook en salie toe en bak 1 minuut (zie Tip).
Weetje: Salie heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Gebruik dan de helft van de salie en voeg eventueel later meer toe.
Voeg de roomkaas en per persoon: 1/2 el roomboter, 1/4 bouillonblokje en 100 ml kookvocht toe aan de pompoen. Pureer met een staafmixer en breng flink op smaak met peper en zout. Schep de pompoenpuree in de koekenpan bij de salie en ui. Voeg de spinazie toe, breng de saus aan de kook en blijf roeren tot de spinazie geslonken is (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel extra water of kookvocht toe als de saus te dik wordt.
Voeg de penne toe aan de saus en meng goed door. Serveer in een diep bord. Garneer met de spekreepjes en grana padano-vlokken.
Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.