Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta

We vonden het tijd voor iets anders dan de standaard boerenkoolstamppot; boerenkool smaakt ook heerlijk bij pasta. Boerenkool is ideaal voor de gezondheid. Het is namelijk rijk aan vitamine K, bètacaroteen, vitamine B6 en veel vezels. Lees verder op ons blog om te lezen welke voedingsstoffen waar goed voor zijn.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Rode paprika

stuk(s)

Boerenkool, gesneden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3218 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in repen.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Laat de boerenkool slinken.
4

Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool, in delen, toe en laat al roerende in 10 minuten slinken. Voeg de kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1 – 2 el water per persoon toe als de saus te droog is.

Voeg de penne toe aan de boerenkool.
5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af. Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan met boerenkool en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikarepen 5 - 6 minuten.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het penne en de paprikarepen over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.