Penne met linzen-bolognesesaus en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met rucola en pompoenpitten

In deze bolognesesaus vervang je gehakt door linzen. De ietwat zure smaak van de feta past hier goed bij. Alleen schapenkaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland mag feta genoemd worden. Grieken zijn gek op hun nationale trots - gemiddeld eten zij er jaarlijks maar liefst 10 kilo per persoon van!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

0.3 blik(ken)

Linzen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¼ el

Bruine suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels21 g
Eiwitten35 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Kook ruim waterin een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Koken
4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Mengen
5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.