In deze bolognesesaus vervang je gehakt door linzen. De ietwat zure smaak van de feta past hier goed bij. Alleen schapenkaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland mag feta genoemd worden. Grieken zijn gek op hun nationale trots - gemiddeld eten zij er jaarlijks maar liefst 10 kilo per persoon van!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
0.3 can
Linzen
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ can
Tomatenpuree
90 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
¼ tablespoon
Bruine suiker
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook ruim waterin een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.