Penne met linzen-bolognesesaus en feta
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met rucola en pompoenpitten

In deze bolognesesaus vervang je gehakt door linzen. De ietwat zure smaak van de feta past hier goed bij. Alleen schapenkaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland mag feta genoemd worden. Grieken zijn gek op hun nationale trots - gemiddeld eten zij er jaarlijks maar liefst 10 kilo per persoon van!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

0.3 can

Linzen

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ can

Tomatenpuree

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3682 kJ
Calories880 kcal
Fat35 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate94 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber21 g
Protein35 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook ruim waterin een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Pompoenpitten roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Koken
4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Mengen
5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.