Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Knoflookteen
½
Tomatenpuree
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
20 gram
Rode pesto
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
125 gram
Champignons
1 el
Olijfolie
100 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Meng in een kom de ui, champignons en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.