Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
½ piece
Red onion
½ piece
Carrot
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ piece
Garlic
½
Tomato paste
½ pack
Chopped tomatoes with basil
20 g
Pesto rosso
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
5 g
Fresh basil
125 g
Mushrooms
1 tablespoon
Olive oil
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Meng in een kom de ui, champignons en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.