Penne met rode pesto-tomatensaus
Penne met rode pesto-tomatensaus

Penne met rode pesto-tomatensaus

met geroosterde groenten

Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Red onion

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Garlic

½

Tomato paste

½ pack

Chopped tomatoes with basil

20 g

Pesto rosso

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

5 g

Fresh basil

125 g

Mushrooms

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories908 kcal
Energy (kJ)3797 kJ
Fat42.7 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate95.4 g
Sugar24.3 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein28.6 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de champignons in kwarten. Meng in een kom de ui, champignons en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven

Penne koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Knoflook en basilicum snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en penne door de saus (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de kaasvlokken en het basilicum.