Penne met spinazie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met spinazie-roomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

met cherrytomaten, basilicum en pecorino

Speciaal ingrediënt in je box! Pecorino is een Italiaanse schapenkaas, die lijkt op Parmigiano Reggiano, maar korter wordt gerijpt en een zachtere smaak heeft.

Labels:
Veggie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3559 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten28.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. 
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd het basilicum fijn.
Groenten afblussen
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de spinazie, het paprikapoeder, de tomatentapenade en de roomkaas toe.
Saus maken
3
  • Voeg 45 ml kookvocht per persoon toe (zie Tip).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de pecorino en het basilicum.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.