Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

Penne met spinazie-roomsaus en vegetarische spekjes

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Vegan spekreepjes

(Bevat Soja Kan bevatten Gluten)

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4085 kJ
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7.5 g
Eiwitten37.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. 
  • Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en cherrytomaten 3 - 4 minuten.
Vegan spekjes bakken
2
  • Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vegan spekjes in 4 - 6 minuten knapperig.
Saus maken
3
  • Verlaag ondertussen het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade en 3 el kookvocht per persoon toe en roer goed door (zie Tip 1 & 2).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en voeg eventueel wat melk toe om het romiger te maken. De overige roomkaas kun je de volgende dag gebruiken voor op brood. 

Serveren
4
  • Rasp de parmigiano reggiano.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de vegan spekjes en de kaas.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.