Penne met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Aanpasbaar
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3767 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.7 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Prei bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 gram pasta per persoon en gebruik 75 ml kookroom voor de saus. De overige pasta kan bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de kookroom in een soep.

Saus afmaken
3

Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.