Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Spinazie
80 gram
Warmgerookte zalmsnippers
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan met deksel.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 gram pasta per persoon en gebruik 75 ml kookroom voor de saus. De overige pasta kan bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de kookroom in een soep.
Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Snijd de citroen in partjes en knijp per persoon 1/4 citroen uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.