Penne met zelfgemaakt basilicumroom en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met zelfgemaakt basilicumroom en pistachenoten

Penne met zelfgemaakt basilicumroom en pistachenoten

met zachte aubergine, courgette en pecorino

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1.25 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3784 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Hoge kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Groenten bereiden
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel tot beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette 6 - 8 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. Hak de pistachenoten grof.

Basilicumroom maken
3

Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de overige helft fijn. Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, ½ el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot de basilicum goed fijn is. Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.

Serveren
4

Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar gemengd zijn. Verdeel de penne over de borden en garneer met de fijngesneden basilicum. Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.