Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
180 gram
Penne
10 gram
Pistachenoten
20 gram
Geraspte pecorino DOP
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
1 el
Bloem
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine en de courgette, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. Hak de pistachenoten grof.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 ervan. De rest kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn. Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is. Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.
Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen. Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum. Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.